Utilise cpu and ram from another computer ?!!

siamandm
5StarLounger
Posts: 1053
Joined: 01 May 2016, 09:58

Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by siamandm »

Hello all,
A friend of mine asked a question about the possibility of a computer using cpu and ram from another computer when he operate a heavy program that consume too much ram and cpu in order to increase the performance .
Personally im thinking of using a server computer .
What about you guys?
Regards

User avatar
HansV
Administrator
Posts: 71245
Joined: 16 Jan 2010, 00:14
Status: Microsoft MVP
Location: Wageningen, The Netherlands

Re: Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by HansV »

To share CPU/memory, you'd need an operating system that supports this, plus software that has been designed for this purpose.

A powerful server that can be accessed by Remote Desktop is a much better idea.
Regards,
Hans

siamandm
5StarLounger
Posts: 1053
Joined: 01 May 2016, 09:58

Re: Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by siamandm »

Thank you for your kind reply,
So technically is possible to connect to computer and utilise the CPU and ram from each other?

Regards

User avatar
stuck
UraniumLounger
Posts: 6533
Joined: 25 Jan 2010, 09:09
Location: up North (but it's not that grim)

Re: Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by stuck »

siamandm wrote:
10 Dec 2020, 18:51
So technically is possible to connect to computer and utilise the CPU and ram from each other?
I think Hans means you should install the CPU and RAM hungry application on a powerful (server) computer and then access that computer and application via a Remote Desktop Connection from your own PC. That way the hard work is done by the remote computer leaving your machine free to do other stuff.

Ken

User avatar
HansV
Administrator
Posts: 71245
Joined: 16 Jan 2010, 00:14
Status: Microsoft MVP
Location: Wageningen, The Netherlands

Re: Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by HansV »

siamandm wrote:
10 Dec 2020, 18:51
So technically is possible to connect to computer and utilise the CPU and ram from each other?
What Ken (stuck) says. Windows doesn't have built-in support for sharing processor and memory.
Regards,
Hans

siamandm
5StarLounger
Posts: 1053
Joined: 01 May 2016, 09:58

Re: Utilise cpu and ram from another computer ?!!

Post by siamandm »

Thanks for you all